Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Hitrost Spletna Stran

Ali Je Vaše Spletno Mesto Dovolj Hitro, Da Ujame Stranke?

Z leti smo bili prisiljeni pričakovati hitra spletna mesta in spletna mesta si zaradi tega nenehno prizadevajo prehiteti konkurenco. V vsakem scenariju počasnejša spletna mesta izgubijo. Njihova stopnja opustitve strani se poveča, medtem ko se njihova stopnja konverzije, čas na spletnem mestu in število obiskanih strani zmanjšajo. In čeprav skupnost SEO rada pridiga, da je »vsebina kralj«, je resnica ta, da lahko počasno spletno mesto popolnoma izniči prednosti odlične vsebine. Ne bo pomembno, ali boste za svoje iskalne izraze uvrščeni na prvo mesto, če vsi zapustijo vaše spletno mesto, preden izvedejo konverzijo zaradi počasnega nalaganja.

Google te ima rad samo takrat, ko te vsi drugi najprej ljubijo.

Wendy Piersall

Ko že govorimo o uvrstitvah, je eden od razlogov, da je hitrost spletnega mesta tako pomembna, ker Google pravi, da je. In ko Google pravi, da je nekaj pomembno, to pomeni, da bi morali vsi temu posvetiti malo več pozornosti.

Hitrost kot dejavnik uvrstitve spletne strani

Ker pa je hitrost strani le majhen dejavnik razvrščanja, ni nujno, da je vredno optimizirati v vsakem primeru. Ugodnost pri uvrstitvi morda preprosto ni vredna dodatnih stroškov optimizacije, če vaše spletno mesto deluje v manj konkurenčni niši. Obstaja pa veliko niš, v katerih je vsaka najmanjša ugodnost pri uvrstitvi vredna, na primer pri odvetnikih – ena najbolj konkurenčnih niš.

Vendar obstaja še en razlog, da skrbimo za hitrost spletnega mesta. Tudi če vaše spletno mesto ne deluje v enem od izjemno konkurenčnih prostorov, hitrost spletnega mesta še vedno vpliva na druge vidike vašega spletnega mesta, ki niso neposredno povezani z uvrstitvijo: stopnjo obiskov strani in konverzije.

Stopnja obiskov strani in konverzije

Stopnja obiskov ene strani je poleg hitrosti spletnega mesta še en dejavnik razvrščanja. Čeprav je hitrost spletnega mesta sama po sebi manjši dejavnik razvrščanja, vpliva na drug dejavnik razvrščanja. Ko govorimo o spletnih mestih, je odboj vsakič, ko nekdo vstopi na vašo stran in jo nato zapusti brez nadaljnje interakcije (tj. klik na drugo stran, izpolnjevanje obrazca itd.). Ko nekdo zapusti vašo stran, pošlje signal Googlovemu algoritmu, ki pove, da osebi vaše spletno mesto iz nekega razloga ni bilo všeč. Razlog je lahko v tem, da se vaše spletno mesto nalaga počasi, vsebina na vaši strani ni odgovorila na njihovo vprašanje ali pa je vaše spletno mesto preprosto grdo.

Ne glede na to, zakaj obiskovalec zapusti vaše spletno mesto, je rezultat enak – izgubljen obiskovalec in negativen signal, poslan Googlu. Torej ne želite povečati stopnje obiskov strani zgolj s počasnim spletnim mestom. In za ponazoritev, kako velik vpliv ima lahko hitrost, bo 40 % obiskovalcev zapustilo vaše spletno mesto po 3 sekundah nalaganja. To pomeni, da so odskočili, preden se je vsa vaša vsebina sploh pojavila na zaslonu.

Kako pospešiti spletno stran?

Ob upoštevanju pomembnosti hitrosti spletnega mesta se zdaj morda sprašujete, kako bi lahko pospešili vaše spletno mesto. Obstaja veliko načinov za povečanje hitrosti spletnega mesta, vključno z zmanjševanjem kode, stiskanjem in lenim nalaganjem slik, uporabo omrežja za dostavo vsebine (CDN) ali ustvarjanjem pospešenih mobilnih strani (AMP), če naštejemo samo nekatere.

Tukaj v podjetju Spletni Genij redno zmanjšujemo kodo, stiskamo ter uporabljamo CDN za streženje slikovnih in video vsebin. Kombinacija teh prizadevanj nam omogoča ustvarjanje spletnih mest z rezultati hitrosti strani med 90 in 100 na Googlovem PageSpeed ​​Insights.

Zaključek

Hitrost je dejavnik razvrščanja v Googlu, vendar to ni glavni razlog, zakaj se mora vaše spletno mesto hitro naložiti. Bolj pomembno je, kako hitrost vpliva na stopnjo obiskov strani in konverzije. Toda vse upanje ni izgubljeno – obstaja več načinov, kako lahko pospešite svoje spletno mesto. Ti vključujejo zmanjševanje kode, stiskanje in leno nalaganje slik, uporabo omrežja za dostavo vsebine ter drugi načini.

Vas skrbi hitrost vaše spletne strani? Spletni Genij vam lahko pri tem pomaga. Pišite nam še danes, če želite izvedeti več o našem procesu in o tem, kako lahko oblikujemo in razvijemo novo spletno mesto, ki bo boljše od vašega trenutnega.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja